tiistai 31. maaliskuuta 2015

Jännittävä nimipäivä

Monta kirjekuorta odotti tänään pöydällä kun tulin töistä kotiin. Mies jo kyseli että etkö aio avata niitä ollenkaan kun en heti ryhtynyt puuhaan. Päätin odottaa kun olen yksin kotona ja saan sitten rauhassa nautiskella pakettien sisällöstä. Ja kyllä hymyilytti joka kerta kun kirjekuoren avasin. Niin kauniita ja ihania ja niin minulle sopivia oli joka ainut paketti! Ja arvatkaa oliko vaikea pitää näpit irti kirjekuoresta joka tuli jo viime viikon lopulla mutta kun siihen oli kirjoitettu että saa avata 31.3.15 niin en uskaltanut vaikka mieli teki niin kovasti. Voi sanoa että melkein lapsetti tänään;) oli tosi mukavaa:)
Yksi kirjekuori tulee vielä vähän myöhästyneenä mutta ei haittaa, sulattelemista oli näissäkin ja on mukavaa kun tietää että vielä on jotain kivaa tulossa:)





Tästä aloitettiin.






Kiva pöllökangas, en olekaan ennen nähnyt pikkupöllökangasta. Hmm, tästä taitaa tulla...........en kerrokaan vielä:)





Niin mun väriä on tässä kankaassa, kauniit nauhat löytävät varmasti paikkansa. Ja kortti!! Aivan ihana!!!!!!! Minä niin tykkään, tral-lal-laa:)






Ja taas mun värinen kangas putkahti karkkipussista:) Karkkipussi on hieno, siististi ommeltu. Blogeissa näitä olen katsellut ja nyt ihan luonnossa:)



Paketin lähettäjä epäili onko mun näköistä kangasta. Mutta ON. Saman tapaista olen joskus ostanut mutta vähän eri värisillä palloilla, ei jää tämäkään kangas kaapin perukoille. Lisänä nappeja, nauhaa ym.tarpeellista. Koko paketti sävy-sävyyn, huom.:)




Ja tässä paljon kaikkea kivaa. Nappeja, nauhoja ja kiva pieni pussukka. Käyttö löytyy varmasti jokaiselle. Lähettäjä arveli että en tietäisi paperinukeista (kortissa) mitään ikäni puolesta mutta hyvin tiedän:) Olen jo niin vanha!! Niillä on paljon leikitty, ostetuilla ja itse piirretyillä:)




Eijalla oli jokin aika sitten blogissaan arpajaiset jossa kaikki osallistujat voittivat:) Palkintoni tuli mukavasti nimipäivänä. Luulen että kuva löytyy jossain vaiheessa kassin tai pussin kyljestä:)




Yhteiskuva:)
Kiitos kaikille pakettien lähettäjille. Olen niin iloinen:) Kuvassa olevat tavarat ovat edelleen pöydällä ja käyn niitä siinä hiplailemassa muiden puuhien välillä:)
Jaa että lapsettaako:)



sunnuntai 29. maaliskuuta 2015

Matkin Marlea........

Marle esittelee blogissaan kivan näköisiä laukkuja ja pussukoita. Ja nyt häneltä ilmestyi vielä hieno räsymattoveska!!! Joka kerta kun niitä olen ihaillen katsellut olen ajatellut että kovin tekisi mieli yrittää tehdä samanlaista. Ja oikeasti on kyllä tarve tuon tyyppiselle laukulle. Että joka lähtöön ei tarvitsisi kantaa isoa veskaa kaikkine tarvikkeineen vaan johokin käynnille riittää pienempikin johon mahtuu vain kaikkein välttämättömin. 
Olin jo valinnut räväköitä kankaita ommeltavaksi mutta sitten rohkeus petti ja tyydyin "maastoutuvaan" väriin. Eipä niin kiinnitä huomiolta kun tuon olallensa laittaa. Tehtävä ei ollutkaan mahdoton, siis näitä voi tulla jatkossa lisää...........ja ehkä rohkenen siihen räväkämpäänkin versioon kun niin sitä haluaisin:)



Piirsin liitukynällä viivat joita pitkin piti ommella tikkaukset. Viivoja en kuitenkaan noudattanut ja vaikka pyyhinkin ne jo pois niin kuvassa näkyy viivoista vielä jälkiä (kamera on joskus turhan tarkka varsinkin silloin kun ei tarvitsisi)



Sisällä on taskurivi pienille tavaroille.


Päivölässä on ollut viikonloppuna Hannelen tikkauskurssi ja nyt odotellaan sieltä mielenkiinnolla kuulumisia kun itse en päässyt mukaan.

keskiviikko 25. maaliskuuta 2015

Uuden alku

Tulevan uuden työn kankaat leikattuna ja blokin suunnittelua.
 Näistä kankaista tykkään;) Nuottikangas ei ihan kuulu joukkoon mutta luulen että sopeutuu toisten kanssa.



sunnuntai 22. maaliskuuta 2015

Erilainen vetoketjureuna

Jos olisi pitänyt nuorena opiskella japania niin ranskakin olisi ollut hyvä olla mukana lukusuunnitelmassa.
Tämän mallin valitsin Magic Patch-lehdestä -siis ranskankielinen lehti. Vaikka en tätäkään kieltä osaa niin ohjekuvista saa hyvin selvää ja tekstistä sentään ymmärtää esim.numerot ja kuvia seuraamalla osaa päätellä mitä jatkossa tapahtuu.
Pussukan muoto kiinnosti, ei niinkään kuva. Ensin ajattelinkin tehdä kuvan tilalle ihan jotain muuta mutta päädyin noudattamaan ohjetta. Nyt on kokeiltu vetoketjun ompeleminen tämänkin malliseen reunaan.










lauantai 21. maaliskuuta 2015

Sukkakirjan arvonta Hääräämössä



http://haaraamo.blogspot.fi/2015/03/arvonta.html



torstai 19. maaliskuuta 2015

Ruusupussukka

Tilkkutarhasta ostin jo syksyllä tukiraudat pussukan tekoon.


Pussukoita joissa näitä rautoja on käytetty oli nähtävänä useammassa blogissa ennen joulua. Minä ehdin tutustumaan käyttöön vasta nyt. Kyllä oli vaikeaa japanin kielisestä ohjeesta ottaa selvää. Ohjekuvat japanilaisissa lehdissä ovat yleensäkin aika hyvät mutta en vaan tahdo ymmärtää. Pitäisi saada tekstiä luetuksi niin asia aukeaisi paremmin. Jos olisi nuorempana opetellut tämänkin kielen niin nyt olisi helppoa;)





keskiviikko 18. maaliskuuta 2015

Tunnetko tuoksun

Voilla leivottuja voisilmäpullia. Nam, miten hyviä, söin kaksi heti kun sain ne uunista ulos:) 
Joka joulu meillä toivotaan että teen kotijuustoa. Valmistuksesta jää aika paljon heraa jota en malta heittää pois. Käytän sen yleensä sämpylöiden mutta tällä kertaa pullien valmistamiseen.


Tilkunviilaaja epäili edellisen kirjoituksen kommentissaan onko minulla pikimustat silmälasit joilla katson Sunburst-työtäni. Aika tummat ne ovat tässä kohdassa vai onko niitä ollenkaan. Nyt vaan olen vaiheessa jossa mikään valmistamani työ ei näytä oikein miltään. Ihan ok on ajatuksena, mutta ei mitään wau-ilmiötä pääse syntymään. Joskus sentään olen tykännyt jostain ompeluksestani kun se on valmistunut.
Kyllä tuossa edellisessä peitteessä on oikeasti virheitä. Esim.yläreunan kahden blokkirivin pitäisi vaihtaa paikkaansa jotta ympyrämallit menisivät oikein siis samassa järjestyksessä kuin alariveissä. Olisi pitänyt ottaa vielä yksi väri käyttöön tai leikata vaaleammasta kaksi blokkia vähemmän ja ommella keltaisesta tai sinisestä niiden tilalle uudet, näin olisin saanut järjestettyä kaikki oikeaan järjestykseen. Selitys on ehkä sekava mutta noin sen olisi pitänyt tapahtua. Lisäksi kelta-oranssi kangas oli kovempaa ja tiiviinpää kuin muut ja näin ollen tai siis luulen että siitä syystä niistä blokeista tuli vähän pienmpiä kuin muista. Toisia blokkejakaan ei voinut pienentää ihan mahdottomasti ilman että kuvio olisi kärsinyt. Vasempi pitkä sivu vetää alareunasta vähän sisäänpäin syystä että keltainen blokki on pienempi. Ja kun en ollut valitsemiini kankaisiin ollenkaan tyytyväinen ja kun koko ajan ommellessa ei tuntunut mukavalta kun takaraivossa pyöri nuo epäkohdat niin ihan kauhean innostunut en työstä voi olla.

sunnuntai 15. maaliskuuta 2015

Sunburst on valmis

Tein tämän työn valmiiksi asti vaikka se ei niin kovasti kiinnostanut virheiden ja kankaiden venymisten ja blokkien eri kokoisuuden vuoksi.
Vaikka edellisen kirjoituksen kuvissa ei aivan selvästi ongelmat näy niin kyllä niitä kuitenkin on, en ole vaatimaton kuten joku kommentissaan arveli. Peite tai mikä hän sitten onkaan ei kyllä kuulu parhammistoon ja mielestäni en pitkään aikaan ole tehnyt tämmöistä ompelusta, työn jälkeen en ole ollenkaan tyytyväinen. Kokokin jäi aivan omituiseksi 100x135 cm. Ehkä se sinne autoremppaajalle sopii:) - päälle tai alle. Idea kuitenkin tuli tutuksi ja virheetkin osaa oikaista jos vielä joskus tulee samalla mallilla uusi tehtyä. Ihan heti en kuitenkaan ryhdy siihen hommaan:)


Tikkauksen tein vapaatikkauksena valkoisille osioille. Ja kun homma ei enää kiinnostanut niin tikkaaminenkin on vähän sinne päin. 

sunnuntai 8. maaliskuuta 2015

Sunburst tikkausvaiheessa

Nyt olisi aihetta ja hyvä syy lähteä Hannelen tikkauskurssille Päivölään tämän kuun lopulla. Kaksi työtä on vailla tikkaamista ja sieltähän saisi varmasti hyvät ohjeet ja ideat töiden saamiseksi valmiiksi.

Tämän Sunburst-mallin olen joskus aikoinaan tulostanut koska se vaikutti kovin kiinnostavalta. Jonkinlainen ohje oli tulostuksessa mukana mutta yritin itse mukaella sitä ja kun ymmärrystä ei joka kohdassa  ollut tarpeeksi niin ihan priimaa ei sitten tullut:) Kun tarkoitus oli vaan harjoitella blokkia niin kankaat valitsin sieltä kehnoimmasta päästä, eivätkä ne ole oikeita tilkkutyökankaita laisinkaan. Ommellessa kankaat venyivät ja vanuivat minne tahtoivat, siis harjoituskappaleissakin pitäisi käyttää parempia kankaita. Mitoituksetkaan eivät ihan täsmänneet. Kun heti en harjoituksessa onnistunut niin yritin uudelleen  ja näin blokkeja syntyi aika monta. Kokosin ne kuitenkin yhteen ja teen työn valmiiksi. Annan sen sitten vaikka autonkorjaajalle öljynvaihtoon jotta sekin saa jotain pehmoista selkänsä alle;)




Tilkunviilaaja: pussukoiden kangasta on vielä jäjellä mutta siitä ei valmistu enää pussukoita:) (ainakaan näillä näkymin).
Marle: olet oikeassa:) kiva kuitenkin kun on monelle aistille nautintoa samalla kertaa;)

lauantai 7. maaliskuuta 2015

Singorinojen pikkusisko

Singoriinoille ilmestyi vielä pikkusisko. Luulenpa että tällä vetoketjusysteemillä harjoittelut päättyvät nyt tähän.
Pikkusisko on kooltaan 15x 22cm. 


Vetoketjuun ompelin liparin helpottamaan kiinnitystä.


Tämä mies tuli kaupunkiimme soittajiensa kanssa joten tilaisuutta ei voinut ohittaa:)
Hieno ja ihana konsetti, mahtava ja piristävä elämys keskelle arkea.


Kuva on Pentti Hietasen kotisivulta.

Edellisen kirjoituksen maisemakuvat ovat Tammisaaresta. Vekki-blogin Mirjalla oli hyvä idea järjestää arvauskilpailu mistä kuvat ovat, ehkäpä laitan kisan seuraavasta käyntikohteesta:)



sunnuntai 1. maaliskuuta 2015

Singorinan sisko


Singorina-pussi sai siskon. Molemmilla pussukoilla on sama koko, tässä versiossa pohjaraidoitus nousee vähän enemmän etu- ja takakappaleen puolelle ja vetoketjureunus on vähän korkeampi. Kuvioita ei ole mitenkään kohdennettu, siinä eroavuudet.Vielä kokeilen yhden version tällä kankaalla ja vetoketjuompelulla sitten on taas vuorossa muut puuhat. Molemmat singorinat ovat etu- ja takapuolelta samanlaiset.





Eilinen päivä kului mukavasti retkeillen:) Tutustuimme kotimaan meille uuteen kohteeseen. Minä niin tykkään kuljeskella näissä vanhoissa kaupungeissa ja poiketa niiden pikkuputiikkeihin ja kahviloihin. Tänne mennään kesällä uudelleen, vietetään aikaa tutustumalla laajemmalti kohteeseen, näin talvisella säällä kun ei viitsi kahvitermarin kanssa vielä istuskella nauttimaan luonnon katselemisesta.





Tyttärelle ompelin kaksi tyynyä kokoa 65 x 65cm. Päälliset ovat Askon jokin aika sitten olleen tarjouksen pikkumatoista. Sivureunat sai ommeltua koneella päällipuolelta mutta ylä- ja alareuna oli ommeltava käsin. Reunat taitettiin toivomuksesta näkyviksi, siis niin että koneen olisi pitänyt ommella mattoa nelinkertaisena, tähän ei kone pystynyt, kokeilin ja neula meni poikki - luovutin heti alkuunsa:)