maanantai 31. joulukuuta 2012

Hyvää Ja Onnellista Uutta Vuotta




Kerronpa hauskan tapahtuman jouluvalmisteluistani.
Jouluaaton aattona paistoin kaksi imelletettyä perunalaatikkoa jotka olin laittanut alulle edellisenä päivänä kuten kuuluukin. Paistettuani laatikot annoin niiden jäätyä hetken pöydällä. Sitten laitoin toiseen vuokaa siihen kuuluvan tiiviin kannen ja toisen peitin foliolla kun siihen ei kantta ollut. Vein laatikot takapihan pöydälle jäähtymään ajatellen saavani ne näin nopeasti kylmiksi. Mieheni lähti jonkin ajan kuluttua iltasella pihalle lunta luomaan ja joulukuusta laittamaan kuusenjalkaan, hetken kuluttua hän tuli sisälle ja sanoi että toinen perunalaatikko on kaatunut. Lähdin katsomaan tilannetta ja kumossa vuoka oli ja folio terassin lattialla. Mutta ihmetytti, pöydällä oli laatikkoa vain parin ruokalusikallisen verran ja laatikon sisältöä oli vain puolet jäljellä? Noh, jääkaapissa oli vielä pussillinen perunoita, laitoinpa vielä uuden laatikollisen alulle, onneksi oli vielä aikaa:)
Seuraavana päivänä eli jouluaattona mies lähti taas pihalle, nyt valoisaan aikaan. Tuli hetken kuluttua sisälle ja kertoi että perunalaatikon kaatumisen ja sisällön häviämisen salaisuus on tainnut selvitä. Talon vierustaa pitkin oli paljon jälkiä jotka johtivat terssilta naapuriin. Heidän Nekku-koiransa oli haistanut hyvät tuoksut ja käynyt nauttimassa herkut:)



lauantai 29. joulukuuta 2012

Omenaiset kiemuraliinat


Pussukkatehdas lopetti toimintansa, ainakin toistaiseksi -uskon että jatkoa tulee myöhemmin:)
Nyt tehtaan työntekijä ryhtyi ompelemaan kiemuraliinoja. Nämä kaksi ovat vähän joulun värisiä mutta valmistuivat vasta nyt. Onpahan sitten valmiina ensi jouluksi.

Liinojen koko on  32 x 80 cm.

keskiviikko 26. joulukuuta 2012

Kolme lilaa pussukkaa

 Pussukkatehdas sulkee ovensa, ainakin vähäksi aikaa. Nämä kolme ovat tuotannon viimeiset valmistuneet:) Pussukoiden keskiosan kangas on entisen Helsingin työkaverin tuomasta paketista, sivukappaleiden kankaat kaapistani.
Olin aloitellut näiden valmistelua jo ennen joulua mutta tänään sain ne valmiiksi.
Vuoden vaihteen jälkeen tehtaalla alkaa uusi tuotantosarja. Siihenkin on jo kankaat varattu odottamaan työntekijän ahertamista:)



Voi kun oli mukavaa kun tänä vuonna jouluaattoa ennen oli töistä vapaa viikonloppu. Sai valmistella jouluruokia kaikessa rauhassa ilman minkäänlaista kiirettä. Aattoaamuna ajoimme 50 km:n matkan mieheni vanhempien haudalle sytyttämään kynttilät ja takaisin kotona olimme jo ennenkuin päivä valkeni:) Tyttäremme ja vävykokelas saapuivat koristelemaan joulukuusta. Toinenkin nuoripari saapui hetken kuluttua ja joulupuurolla aloitettiin yhteinen jouluaaton vietto:)


Joulupukin kirjeeseen olin kirjoittanut lahjatoiveeksi Finlandia-palkitun Jää-kirjan ja toive toteutui. Eilen illalla ehdin lukea vain muutaman sivun kunnes uni yllätti. Tänään aion ehtiä vähän pidemmälle, alku vaikutti lupaavalta ja kiinnostavalta.
Tilkkutyökirjan sain pojalta. Hän pyysikin että tekisin listan olemassa olevista tilkkytyökirjoistani kun ei kuulemma oikein tiedä mitä kirjoja kaapistani löytyy. Aika hyvä idea:) on siis mahdollisuuksia saada jatkossakin uusia kirjoja, eikös tuo sitä tarkoita?

lauantai 22. joulukuuta 2012

Rauhallista Joulua


Mukavaa Ja Rauhallista Joulua

torstai 20. joulukuuta 2012

Peruspussukka ja kotelo tabletille



Tämä pussukka on ommeltu yhdestä kankaasta, tikattu ompelemalla ruutuja vinoon.


Poika pyysi tabletille suojakoteloa. Ompelin sen pellavatyyppisestä kankaasta, samasta josta tein oman tietokonelaukkunikin. 
Kuvasta huomaan että nappi on hieman väärässä paikassa, sitä pitää siirtää keskemmälle.

sunnuntai 16. joulukuuta 2012

Menneen Ajan Markkinat Lohjalla

Käymme perinteisesti joka vuosi Lohjan makkinoilla. Ainoastaan työt ovat estäneet käynnin muutaman vuonna. Minusta on mukavaa että markkinat järjestetään näin lähellä joulua. Kun vielä sattuu olemaan lunta maassa ja vähän tai paljon pakkasta tunnelma siellä on niin jouluinen. Nyt kyllä oli lunta maassa ja kojujen myyntipöydilläkin kun sitä satoi taivaan täydeltä koko aamupäivän kun siellä kuljimme. Myyjät tuskin olivat kovin mielissään, joutuivat putsailemaan pöytiään vähän väliä, minua lumi ja tuisku ei haitannut, olin varautunut kylmään ja pukeutunut hyvin:) Samoja tuotteita siellä myytiin kun aiemminkin ja muutama tuote sieltä lähti nytkin mukaan - kotijuustoa, tyrnihilloa, sinappia ja huurrettuja karpaloita. Niin ja pari ulkolyhtyä joulupukin konttiin:)


 Kivat tontut värjöttelevät hymyssä suin lumen peittäminä:)

Kiitos kivoista kommenteista edellisessä kirjoituksessani:)

perjantai 14. joulukuuta 2012

Vielä yhdet pussukat:)


Teevärjättyjen kankaiden lopuista valmistui vielä kaksi pussukkaa:)



Tämän tehtaan piti jo päättyä mutta sinnittelee vielä kuitenkin:)

tiistai 11. joulukuuta 2012

Omakuvapostimerkit

Posteljooni oli tuonut tänään postilaatikkoomme tilaamani omakuvapostimerkit.
Siis merkkeihin on painettu kuvat omista valokuvistani, ei itsestäni omakuvaa, heh-heh:) Tosin jossakin näin näitä postimerkkejä joihin oli painettu tilaajan oma kuva. No, jokainenhan tekee niinkuin itse tahtoo mutta nähdessäni nuo postimerkit jäin kyllä miettimään että laittaisinko oman kasvokuvani postimerkkiin......
Olen tilannut jo aiemminkin yhden arkin merkkejä mutta erilaisilla kuvilla, tilkkutyö oli niissäkin aiheena.







sunnuntai 9. joulukuuta 2012

Entinen Helsingin työkaveri...........

.................poikkesi tänään vierailulle. Niin oli mukava tavata pitkästä aikaa ja onneksi hänellä ei ollut kiire jatkaa matkaa eteenpäin, ehdittiin jutella jos jonkinlaisia kuulumisia, tosin niitä olisi riittänyt vieläkin puhuttavaksi, ehkä seuraavalla jatketaan siitä mihin nyt jäätiin ja jotain uuttakin kertomista varmasti siihen mennessä kertyy:)
Hänkin kyllä tietää mistä minä tykkään. Tuliaisina oli lehti ja erilaisia kankaita joista nostin esille niitä mistä heti pitäisi ommella jotakin:) Lehden selasin pikaisesti -heti tietenkin- ja monta kivaa juttua näytti siinäkin olevan. Valitettavasti saksankielen taitoa ei minulla ole pätkääkään joten ohjeisiin tutustumien vie aikaa mutta eiköhän niistäkin joitain saa aikaiseksi kun kovasti yrittää:)





Kahvin kanssa herkuttelimme jouluisella Britakakulla jonka ohje oli Pirkka-lehdessä. Täytteenä on luumurahkaa ja puolukoita, nam:)

lauantai 8. joulukuuta 2012

Pastellisävyiset pussukat ovat..........

...................nyt vuorossa tehtaan tuotannossa.


Pussien koko on n. 13 x 16 cm.

Pussukkatehdas näyttää hiipumisen merkkejä mutta jotain on vielä tulossa ennenkuin se tyystin loppuu.



keskiviikko 5. joulukuuta 2012

Kesäkankaiset pussukat talvella:)

Jouluaiheisia ompeluksia pitäisi tähän aikaan vuodesta ommella mutta minä se vaan ompelen kesäkankaisia pussukoita?
Lunta ja talvista säätä on sopivasti, en vaan nyt tiedä miksi en pääse mitenkään joulutunnelmaan mukaan. Kynttilöitä sytytellään iltaisin sisällä ja ulkona ja jouluvaloja on sisällä ja ulkona mutta sittenkin.......


Pussien koko on 13 x 15 cm eli aika pieniä joka johtuu taas siitä että ompelin ne olemassa oleviin vetoketjuihin sopiviksi. Näihin laitoin vanun väliin kuten normaalistikin teen, lintu- ja hiiripussukat olivat poikkeus:) Sitten töppäsin, laitoin kaikki kolme kerrosta yhteen ja ryhdyin tikkaamaan - ensin pohjat molempiin - ja sitten huomasin virheen. No, jatkoin samalla tyylilä enkä ruvennut purkuhommiin. Sisäsaumat oli tässä tapauksessa huoliteltava erillisellä kaitaleella, tästä hommasta olisin välttynyt jos olisin vähän miettinyt ajoissa:)

lauantai 1. joulukuuta 2012

Lintupussukat


Kaiken liikenevän ajan olen pakkaillut kuvia viimeisen viikon aikana. Ompelemiset ovat jääneet todella vähiin vaikka toisin olin suunnitellut. Noh, nyt sekin homma on tehty ja kyllä kannatti, nyt on kuvatilaa jäljellä yli 90%:) Välillä meinasi tulla jo uskon puute niin paljon oli kuvia käsiteltävänä. En kuitenkaan antanut periksi vaan pienensin kaikki paljon tilaa vieneet kuvat ja niitä oli PALJON! Tilanne on nyt ohi ja ompelukset voivat jatkua:)

Pari lintupussukkaa tuli ommeltua. Valmiina huomasin että kovin on kesäisistä kankaista mutta haitanneeko tuo:)
Pussukoiden koko on 13 x 18 cm ja ne ovat ilman vanua kuten hiiripussukkakin.

Edestä..........


.....ja toinen takaa:)