maanantai 29. lokakuuta 2012

satunNaisen arvonta

Kiva arvonta satunNainen-blogissa ja monta voittomahdollisuutta:)



sunnuntai 28. lokakuuta 2012

Mieskuoropäivillä Raumalla.............

.............oltiin eilen kuuntelemassa komeaa mieskuorolaulua:)


Noh, syynä kuoropäiville lähtöön oli mieheni lauluharrastus.
Hän on laulanut paikkakuntamme kuorossa jo nuoresta miehestä alkaen:)

 Tapahtumassa oli myös pienlauluryhmien kilpailu. Voitto tupsahti kotiin eikä suotta:)
Oman kaupungin pojat olivat kyllä parhaita vaikka toisetkin kauniisti lauloivat.

Yöksi suuntasimme tuttavien luo naapurikaupunkiin. Siellä meitä odotti viime vierailusta kovasti kasvanut komea koira.



Tällaisessa säässä lähdimme aamupäivällä kotia kohti. Sää kyllä muuttui aurinkoiseksi mitä lähemmäs kotia pääsimme, lumesta täällä ei ollut tietoakaan:)


Nyt elättelen toivoa että pääsen pikku hiljaa ompelukoneen kaveriksi. Kaikenlaiset menot ja muut säpinät pitäisi olla nyt ohi. 

maanantai 22. lokakuuta 2012

Pikkusievää pikaisesti

Kello kulkee nyt niin kovaa vauhtia että perässä en pysy millään:) Pää on täynnä ideoita mutta toteutuksille ei aika riitä. Ehkä hetken kuluttua........
Pienen keskospeiton sain sentään aikaiseksi. Kovalla innolla kävin ompelukoneella aina kun aikaa liikeni edes hetkeksi. Peittoon on käytetty edellisestä työstä jääneet kangaspalat.

Koko 40 x 45cm.





perjantai 19. lokakuuta 2012

Sitruunajuustokakku

Blokkisiskojen Maritta linkitti blogissaan mielenkiintoisen juustokakkureseptin. Kovien kiireiden vuoksi itse en ole ehtinyt sitä kokeilemaan mutta vinkkasin tyttärelle reseptistä. Hänpä otti vinkistä vaarin, valmisti kakun ja pyysi kahville. Eilen tuota herkkua maisteltiin tai oikeastaan rehellisesti sanoen syötiin:) Nam, hyvää oli. Pohja ei ollut kekseistä kuten niin monissa juustokakuissa vaan ihan oikeaa taikinaa.



Ompelurintamalla menee todella kehnosti. Halua ja tahtoa ompeluun riittäisi vaan ei sitä paljon kaivattua aikaa. 

sunnuntai 14. lokakuuta 2012

Arvonta KahviKaneliVirkkaa blogissa





Kassista pussukka

Vuosia sitten olen ommellut tyttärelle yksinkertaisen kassin ruskeasta pellavatyyppisestä kankaasta johon olin laittanut vuoren vanhasta anopilta saadusta verhokankaasta.
Muuton yhteydessä kassi tuli vastaan ja todettiin että sillä ei sellaisenaan ole enää käyttöä mutta vuorikangas viehätti tytärtä edelleen. Niinpä keksimme että  käännetään kassi nurin ja tehdään vuoresta päällinen ja päällisestä vuori. Sisäosa tuli tällä kertaa tummaksi josta itse en kovinkaan välitä mutta ehkäpä tytär nuorilla silmillään löytää tavarat pussin pohjalta:)

tiistai 9. lokakuuta 2012

Ruusutarhan tähdet

Hitaasti mutta varmasti valmistui tämä peite. Malli on vähän hassu kun se on neliö eli koko on 125 x125 cm. Tähtikerroksia lisäämällä siitä olisi tietenkin saanut suorakulmaisen mutta en jaksanut enää niitä tehdä kun tuntui että muutenkin ompeluksen valmistuminen kesti ja kesti ja mieli teki jo seuraavaan projektiin:) Mietin myös ylä- ja alareunaan jotain muuta kuviota jolla saisin työn kokoa muutettua mutta kun en keksinyt mieleistä mallia niin työ sai jäädä tähän kokoon.




Tähtien sakarat tikkasin kaarevalla tikkauksella. Vaikka vaikeuksia oli matkalla niin aika kivan näköiset kukkakuviot muodostuivat nurjalle puolelle.



Preerian kukkulat kiertävät työn reunoja.


sunnuntai 7. lokakuuta 2012

Preerian kukkulat

Viikko on vierähtänyt ja ompelukoneeseen en ole ehtinyt vilkaistakaan:(
Kaikenlaista muuta puuhaa on mukamas ollut ja telkkariakin on tullut katseltua enemmän kuin normaalisti, liekö laiskotuskausi vai saamattomuuskausi meneillään:)


Tänä aamuna sain sentään aikaiseksi nämä Preerian kukkulat tekeillä olevaan tähtityöhön.
Tarkoitus olisi tänään jatkaa työtä mahdollisimman pitkälle. Miten sitten käykään kun nytkin istahdin tietokoneen äärelle vaikka pitäisi olla siellä ompelukoneen luona:)