sunnuntai 31. elokuuta 2008

Tea-timevaihto


Osallistuin Milliamin järjestämään teekuppiblokkivaihtoon.
Olin ensimmäisen kerran mukana tällaisessa vaihdossa.
Mukava juttu oli tämäkin:)



Vasemman ylhäällä ja oikean alhaalla on valmistanut Anne M.
Oikea ylhällä on Ultsin ompelema.
Vasen alhaalla on Nelssonin.









Omista ompeluksistani vaihtoon lähti,
yläriviltä: kaksi vasemman puoleista teekannua,
keskirivistä: toinen kuppiblokki oikealta ja
alarivistä: toinen Tildakankainen blokki vasemmalta.


Milliamin blogissa hieno kuva, jossa kaikien vaihtoon osallistuneiden blokit ovat samassa kuvassa:)


perjantai 29. elokuuta 2008

Mamma Mia!

Kävin eilen mieheni kanssa katsomassa Mamma
Mia-elokuvan. Paikkakuntamme elokuvateatteri on kovin vanha, ymmärtääkseni rakennettu vuonna1955. Tekniikkaa on uusittu jossain vaiheessa, mutta ei ole viimeistä huutoa. Kokemus on kuitenkin aina mukava, varsinkin jos elokuva on mieleinen. Tämän elokuvan tarina ja musiiki sopivat hyvin toisiinsa.

keskiviikko 27. elokuuta 2008

Peitto ja sen "virheet"

Kaksi punaruutuista blokkia olikin kierähtänyt ympäri jossain vaiheessa. Huomasin tämän vasta kun tikkasin peittoa, kun ompelus ei osunutkaan punaisen ruudun kulmasta kulmaan. Tässä vaiheessa en ruvennut purkamaan työtä, varsinkin kun kankaiden kirjavuuden vuoksi asiaa ei kovinkaan hyvin huomaa.
















Virheiden kuvauspäivänä sää oli kirkkaampi joten peiton oikeat värit tulevat paremmin esiin kun edellisessä kuvauksessa.


sunnuntai 24. elokuuta 2008

Oma torkkupeitto


Tähän työhon sain STY:ltä yhden Kaffe Fasset- kangaspalan. Silloin päätin että tuosta kankaasta teen jotain itselleni. Kerran Lahdessa käydessäni ostin muutaman palan näitä lisää. Siinä vaiheessa en tiennyt mitä niistä aikanaan tulisi, mutta kun olivat kauniita halusin ostaa, kuten tapoihini kuuluu:) Fat Quarter-lehdessä oli tämä malli ja tuota tekniikkaa olin monesti halunnut kokeilla, joten nyt oli helppo aloittaa uusi työ. Ohjeen malli oli mielestäni liian kapea -n. 1 m- ja lisäsin reunaan yhden mallikerran, näin leveydeksi tuli 130 cm. Pituus oli kuitenkin ihan hyvä, 170 cm. Mikään näistä kankaistani ei yksinään olisi riittänyt reunakaitaleiksi joten käytin kaikki jäljelle jääneet.
Valmiista peitosta löytyy se "virhekin", mikä lukemani mukaan pitäisi kaikissa tilkkutöissä olla. Asiasta en ole aivan samaa mieltä, enkä sitä tahallani tähän tehnyt. Huomasin sen kuitenkin vasta niin myöhään että se olisi ollut kovin hankala korjata. Onneksi kankaatkin ovat niin kirjavia ettei sitä kovin hyvin edes huomaa.
Tykkään kovasti tästä peitosta ja aion pitää sen ihan omanani, toivottavasti!

tiistai 19. elokuuta 2008

Kaksi sammakkokranssia

Kaksi kranssia valmistui vielä. Toinen meni tyttärelleni ja toinen omaan oveen. Tällainen homma saa nyt väistyä....ainakin vähäksi aikaa;) Kestääkö tauko kuinka kauan, kuka tietää. Nyt on menossa parin peitteen valmistuminen ja muutama muukin idea on ajatuksissa, joten nyt niiden kimppuun.


perjantai 15. elokuuta 2008

Pieni näyte tulevasta



Pieni näyte valmistumassa olevasta torkkupeitosta.



Samaan aikaan kun ompelen uutta peitettä tikkailen vanhaa kauan tikkauksia odottamassa ollutta. Nyt on tehtävä tuota vanhaakin kun inspiraatio iski, kun ei tiedä milloin se sitten taas uudestaan iskisi:)

keskiviikko 13. elokuuta 2008

Block of the Month, August 2008




Sewing Box


No niin, elokuun blokkikin on jo valmis. Siis kun neljä vielä tehdään näitä niin vuosikin on lopussa, taas kerran:(

maanantai 11. elokuuta 2008

Uusi ja vanha ........silitysrauta



Olikohan jo aika ostaa uusi silitysrauta. Kyllä nyt vähän hävettää laittaa kuva vanhasta raudasta, mutta kun se vaan on todellakin päässyt tuon näköiseksi. Vaikka kuinka silitän liimaharsoja paperin avulla aina se vaan jotenkin lipsahtaa.......... Noh, nytpä on sitten vara valita rauta tarpeen mukaan:) Toivottavasti vaan sitten muistan käyttää vanhaa noissa harsosilityksissä.

lauantai 9. elokuuta 2008

Kangasnukke

Työ tahtoo taas vähän häiritä näitä ompeluhommia. Kaffe Fasset-kankaista valmituva peitto valmistuu pikkuhiljaa. Aina välillä vaan jään katselemaan ompelusta, niin kovasti tykkään näiden kankaiden väreistä.
Löysin laatikosta kangasnuken. Olen tehnyt sen kansakoulussa, joten sen voi varmaankin jo laittaa kategoriaan: vanhan ajan muistoja:) Nukke ommeltiin koneella. Mekko kokonaan käsin. Narusta eroteltiin hiukset. Mekon ja hiusten nyörit kierrettiin kahdesta langasta. Nyt kun katselee nukkea niin huomaa, että tässä on harjoiteltu monia erilaisia käsityötapoja. Muistelen, että en millään meinannut jaksaa enää neuloa nukelle takkia, mutta äitini innokkaana käsityön tekijänä melkein vaati että se on tehtävä, vaikka sen neulominen olikin vapaaehtoista, muut osat oli kaikkien tehtävä. Neuleen pinnasta näkeekin että silmukat ovat sitten vähän epätasaisia.

keskiviikko 6. elokuuta 2008

Uuden torkkupeiton alkupalat

Sain ensimmäiseltä STY:ltäni yhden Kaffe Fasset kankaan. Se on kuvassa oikealla ylimmäinen. Myöhemmin Lahdessa käydessäni poikkesin tutustumaan Singer-kauppaan, jossa on myös myytävänä näitä kankaita. Enhän päässyt sieltä pois ostamatta muutamaa palaa. Mitään ajatusta ei kyllä ollut mihin niitä käyttäisin, mutta kun olivat kovin kauniita, ostaa piti. Valinta oli vaikeaa, yritin kuitenkin valita "omia"värejäni. Fat Quarter-lehdessä 1/2008 olikin sitten sopiva malli näille kankaille. Yksiväriset kankaat ovat muualta kaappiini ilmestyneitä.

maanantai 4. elokuuta 2008

Tyyny paidasta


Ompelin tämän tyynyn miehen paidasta, joka ei enää kiinnostanut omistajaansa. Paita oli kuitenkin uuden veroinen eikä sitä malttanut heittää pois. Idea ei ole omani vaan näin sen joskus jossain joten käytin sen nyt hyväkseni. Tulipahan kokeiltua tuokin juttu.

lauantai 2. elokuuta 2008

Hääkortti

Saimme kutsun mieheni kuorokaverin häihin, joita vietetään 8.8.08. Hääparin lahjatoive on että vieraat kartuttaisivat heidän häämatkakassaansa. Tein kuitenkin kortin itse koska minusta on mukavaa että jotain näkyvääkin jäisi muistoksi juhlasta. Meillä on vielä toinenkin pieni muistamisjuttu heille. Kerron siitä myöhemmin, kun se valmistuu.